Skip to content

Hoe kun je makkelijk zorgen voor een duurzaam en energiezuinige woning zonder moeite te doen?

Hoe kun je makkelijk zorgen voor een duurzaam en energiezuinige woning zonder moeite te doen?

Wil jij graag besparen op je energierekening? Logisch natuurlijk, veel Nederlanders maken gebruik van de beste energievergelijker , maar dat is niet altijd genoeg om geld te besparen. Je kunt namelijk nog veel meer doen om te besparen, op de site https://beste-energievergelijker.com/ zijn er talloze tips te vinden om makkelijk te besparen, maar om je op weg te helpen hebben we een aantal handige tips opgesteld.

Maak een wandeling rond uw huis en u zult waarschijnlijk een paar barsten en gaten rond uw ramen en deuren zien, evenals in de buurt van uw sanitair en bedrading. Alle scheuren, gaten en openingen zorgen ervoor dat uw verwarming harder werkt, dus afdichting heeft een diepgaand effect op uw energierekeningen. U kunt het materiaal kopen bij uw plaatselijke ijzerhandel en u zou moeten zien dat uw facturen binnen ongeveer zes maanden dalen. Vergeet niet plaatsen die u normaal gesproken over het hoofd ziet, zoals wandcontactdozen.

Onderhoud uw warmtebronnen om energie te besparen

Losse ventilatorriemen, flikkerende waakvlammen en een opeenhoping van roet kunnen ervoor zorgen dat uw verwarmingssysteem niet effectief werkt, wat elk jaar honderden aan uw rekeningen toevoegt. Het hebben van een aannemerservice voor uw systeem kan in eerste instantie regelmatig kosten, maar uw systeem zal beter werken en uw facturen zouden moeten dalen. Systemen die op aardgas werken, moeten om de twee tot drie jaar worden onderhouden, terwijl op olie gebaseerde systemen elk jaar moeten worden onderhouden.

Vervang apparaten door door Energy Star goedgekeurde apparaten

Als uw oude koelkast of vaatwasser het einde van zijn levensduur bereikt, probeer het dan te vervangen door een door Energy Star goedgekeurd apparaat. Geschat wordt dat ongeveer 20% van onze energierekening wordt besteed aan apparaten, dus oude apparaten geleidelijk vervangen door nieuwere, meer energie-efficiƫnte apparaten kunnen op de lange termijn geld besparen. Energy Star-koelkasten verbruiken half zoveel energie als oudere modellen, dus de investering is echt de moeite waard als uw oude koelkast onderweg is.

Isoleer je zolder en bespaar op je energierekening

Isolatie toevoegen aan uw zolder is een bekende manier om verwarmingskosten te verlagen. Het ministerie van Energie schat zelfs dat het uw verwarmings- en koelbehoeften met maar liefst 30% vermindert, vooral als uw huis ouder is dan 25 jaar. Isolatie hoeft ook niet alleen op zolder te zijn; je kunt het toevoegen aan plafonds en kelderwanden. Dit is een oplossing voor de langere termijn, maar het werpt zijn vruchten af.

Probeer een pelletkachel

Je huis verwarmen met olie of gas wordt niet snel goedkoper, dus je kunt overwegen je aandacht te richten op een alternatieve oplossing: pellets. Pelletkachels kunnen uw verwarmingskosten verlagen, omdat ze kleine pellets van zaagsel gebruiken. De pellets worden automatisch in een verbrandingskamer gevoerd en de ventilator blaast hete lucht in uw huis. Je zou een volledige pelletkachel kunnen overwegen of zelfs gewoon een open haard.