Skip to content

Reischecklist: 15 dingen die u moet doen voordat u op vakantie gaat

Reischecklist: 15 dingen die u moet doen voordat u op vakantie gaat

Reischecklist: 15 dingen die u moet doen voordat u op vakantie gaat

Het plannen van de details van uw vakantie is slechts een noodzakelijk onderdeel van het maken van een reis. Maar voordat u naar de luchthaven gaat, is het van vitaal belang om te zorgen voor een aantal zeer belangrijke last-minute details die zowel uw vertrek als uw terugkeer naar huis veiliger en minder stressvol zullen maken. Of je nu een lang weekend op pad gaat of een lange vakantie gaat maken, de tijd nemen om deze 24 taken te voltooien is essentieel.

 1. Neem een telefoonfoto van uw paspoort en eventuele voorschriften die u hebt. U wilt deze informatie bij de hand hebben in geval van nood.
 2. Waarschuw de bank dat u op reis gaat, zodat uw creditcards en betaalpassen niet worden gemarkeerd voor fraude.
 3. Neem een stapel contant geld op bij de geldautomaat.
 4. Noteer uw creditcardnummers en het klantenservicenummer van uw bank en bewaar de informatie op een veilige plaats. Als u verloren of gestolen kaarten moet melden, is deze snelle stap een redder in nood.
 5. Programmeer het klantenservicenummer van de luchtvaartmaatschappij in uw telefoon. In het geval van een vluchtannulering of ontbrekende tas, heb je hun nummer binnen handbereik.
 6. Download indien beschikbaar apps voor luchtvaartmaatschappijen en hotels. Met luchtvaartmaatschappij-apps kunt u inchecken voor uw vlucht, een elektronische instapkaart opslaan en uw gate vinden. Hotel-apps variƫren, maar sommige laten inchecken en freebies toe.
 7. Boek een geschikt parkeerplek voor je auto. Tegenwoordig kiezen vele mensen voor de Sleep, Park en Fly optie die door diverse hotels aangeboden wordt zoals Maastricht airport park andfly en Brussel Charloi park, sleep andfly.
 8. Synchroniseer en maak een back-up van uw telefoons, laptops en tablets. Zorg ervoor dat elk apparaat volledig is opgeladen.
 9. Gooi bederfelijk voedsel in de koelkast weg, eet het op of geef het weg. U kunt ook de temperatuurinstelling verlagen, omdat de deur gesloten blijft en u geen bederfelijke waren bewaart.
 10. Veeg de vloeren om te zorgen dat alle kruimels worden verwijderd. Niemand wil naar huis terugkeren voor muizen of kakkerlakken.
 11. Laat de vaatwasser draaien en zorg ervoor dat er geen vochtige kleding in de wasmachine of droger is.
 12. Verwijder het afval en recycling. Zorg ervoor dat er geen voedsel achterblijft in de vuilophaal. Bonuspunten voor het toevoegen van een beetje citroensap of azijn om geuren te vernietigen.
 13. Maak uw bed op met verse lakens. Dit is optioneel, maar het is leuk om thuis te komen naar een schoon bed.
 14. Ontkoppel alle onnodige apparaten zoals broodroosters, computers en ventilatoren. U beschermt ze tegen stroompieken en bespaart op energiekosten.
 15. Verwijder overtollige items uit uw portemonnee en tas. U hoeft niet te reizen met uw lenerspas en lidmaatschaps-ID van uw sportschool.